اعتیاد نوزاد و علت مبتلا شدن نوزادان به اعتیاد چیست؟
ابتدا با علت مبتلا شدن نوزادان به اعتیاد آشنا شده و راه های درمان اعتیاد نوزاد آورده شده است. و به سوال اعتیاد پدر و مادر چه تاثیری روی فرزندان می گذارد پاسخ داده شده است.
وقتی کودکی معتاد به دنیا می آید باعث نگرانی افراد می شود و در سالهای اخیر بسیار زیاد شده است وقتی کودکی با اعتیاد به دنیا میآید و مادرشان به آنها اهمیت نمیدهد وضعیتی دردناک دارند .
در بسیاری از موارد حتی با مراقبت باز هم این نوزادان وارد محیط نامناسب می شوند و دو مرتبه دچار اعتیاد می شوند.
در نوزادان باعث میشود که فرصت رشد را به خودشان ندهند و از لحاظ جسمی و ذهنی دچار مشکل شوند که در این صورت خانوادهها باید خیلی سریع به دنبال حل مشکل باشند که در این موارد مشاوره خانواده و مشاوره اعتیاد در کنار هم باید مشکلات را برطرف کنند .
علائم مربوط به اعتیاد نوزاد
اگر مادراعتیاد داشته باشد موادی که مصرف می کند از جفت عبور می کند به کودک می رسد و او را تحت تاثیر قرار می دهد و وقتی که متولد می شود به دلیل اینکه از مواد محروم شده است دچار مشکلات جسمی میشود .که به آن علائم سندروم محدودیت موادگفته میشود.
سندرم محرومیت از مواد بعد از اینکه کودک متولد می شود موادی که داخل خونن مادر بوده است دیگر به بدن کودک نمیرسد و باعث میشود که مشکلات جسمی در کودک به وجود بیاید که سندذوم محرومیت از مواد گفته میشود که علائمی مثل گریه های غیر طبیعی، خواب زیاد، لرزش، تشنج، تنگی نفس، اسهال و استفراغ می شود. که شدت آن بستگی به میزان مصرف مواد توسط مادر دارد.
اثرات اعتیاد مادران و نوزادان علاوه براینکه آنها را دچار سندروم محرومیت از مواد می کند در کوتاه مدت و بلند مدت دچار علائم دیگری هم خواهند شد که مهمترین آنها عقب ماندگی های جسمی و ذهنی است که برخی از مواد اعتیاد آور باعث میشود که روند رشد جنین در رحم به درستی انجام نشود و باعث اختلال در جسم یا ذهن کودک می شود مثلا مادری که الکل در دوران بارداری استفاده کند نوزاد با آسیب مغزی و قلبی به دنیا میآید برای همین مهم است که در طول دوران بارداری از مصرف مواد مخدر به شدت پرهیز کنید.
آسیب پذیری مصرف مواد
در آینده کودکانی که از مادر معتاد به دنیا میآیند و خود گرفتار اعتیاد می شوند سیستم عصبی و مغزی آنها دچار مشکل می شودو اگر در محیطی نامناسب قرار بگیرند احتمال استفاده از مواد در آنها بیشترمی شود.
اعتیاد نوزاد و بروز مشکلات رشدی
با توجه به تحقیقات انجام شده روانشناسان به این نتیجه رسیدند که نوزادانی که از مادران معتاد متولد می شوند گرفتار مشکلات رشدی می شوند .
از جمله مشکلات رشدی میتوان به اختلال زبان و گفتار، بی توجهی و پیشفعالی اشاره کرد.
بروز اختلالات روانی
نوزادانی که در دوران جنینی خود به مواد مخدر اعتیاد پیدا میکنند در سالهای بعد از زندگی هم دچار اختلالات روانی میشوند مثل افسردگی ،اضطراب ،روان پریشی ،اسکیزوفرنی.
اختلال روانپریشی در کودکانی که مادرشان به شیشه و کوکائین اعتیاد داشته اند دیده میشود.
-
پایین آمدن آستانه تشنج
وقتی نوزاد در شکم مادر اعتیاد پیدا می کند روی سیستم عصب مرکزی او تاثیر می گذارد و آستانه تشنج را پایین میآورد و ممکن است باعث اختلالات صرع شود برای همین باید سریعاً کنترل شود.
-
کم وزنی شدید
وقتی نوزادی از مادر معتاد متولد میشود وزن بسیار پایینی دارد و استفاده از برخی از مواد مثل هروئین باعث می شود که توانایی جسمی کودک به شدت پایین آمده و حتی باعث مرگ کودک شود.
-
بروز مشکلات تنفسی
اگر مادر باردار مواد را از طریق کشیدن و دود کردن استفاده کند باعث ابتلا به بیماریهای تنفسی مثل آسم و برونشیت میشود. امروزه با استفاده بیش از اندازه سیگار احتمال مبتلا شدن کودکان به این بیماری ها بالا رفته است .
-
سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
برخی از افراد معتقد هستند که سیگار یک ماده اعتیاد آور نیست و همین مسئله باعث میشود که به سیگار کشیدن خود ادامه دهند این در حالی است که تاثیر منفی روی نوزادان می گذارد و باعث مرگ ناگهانی نوزاد میشود .
مشکلات رفتاری و سازگاری در نوجوانی
اعتیاد در دوران نوزادی پیامدهای بلندمدتی را برای افراد دارد که بیشتر در دوران نوجوانی خودش را نشان میدهد افرادی که دوران نوزادی به اعتیاد مبتلا می شوند بیشتر دچار بیماری ها و اختلالات روحی روانی و پرخاشگری می شوند این کودکان به حمایت بیشتری احتیاج دارند .
اعتیاد نوزاد و سایر مشکلات آن ها
نوزادانی که دچار مشکلات اعتیاد هستند علائم پیچیده ای دارند که نیاز است مدتی در بخش مراقبت های ویژه باشند و پس از ان مراقبت های پس از ترک انجام شود.
اما در این خانواده ها به دلیل مشکلات مالی، اجتماعی و فرهنگی از این کار پرهیز می کنند در واقع مادراین فرزندان برای مراقبتهای بعدی به بیمارستان نمی روند.
درمان لازم برای نوزادان معتاد
اگر نوزادی معتاد به دنیا آمد هر چه سریعتر برای جلوگیری از آسیبهای جسمی و ذهنی باید درمانهای دارویی و پزشکی را آغاز کنیم باید شدت آنهارا مشخص کنیم تا درمان مناسب را در پیش بگیریم.
درمانهای غیر دارویی
تحقیقات نشان می دهد که ۶۰ درصد نوزادان معتاد بدون مصرف دارو ترک می کنند.
اقداماتی که در این موارد میتوان انجام داد :
- کم کردن نور
- پیچیدن پارچه دور نوزاد
- قنداق کردن
است که باعث میشود که او آرام شود.